понеділок, 19 листопада 2007 09:04

Арештовано колишнього главу Демократичної Кампучії (ФОТО)

  Кхие Самфан
Кхие Самфан
Арештовано найближчого соратника Пола Пота - Кхіє Самфан.

76-річного Кхіє Самфан, який був номінальним главою Демократичної Кампучії за часів "червоних кхмерів", у понеділок було узято під варту у столичній лікарні, де він проходив курс лікування, і відвезено у в"язницю.

 

Кхіє Самфан має постати перед спеціальним трибуналом, організованим під егідою ООН для розслідування злочинів режиму "червоних кхмерів", жертвами якого в 1975-1979 років стали до двох мільйонів осіб.

 

Раніше у листопаді під арешт було узято 78-річного Ієнга Сарі - голову МЗС Демократичної Кампучії і його дружину, яка  за "червоних кхмерів" займала пост міністра освіти і культури. За гратами чекають судна і колишній сподвижник Ієнга Сарі - головний ідеолог "Червоних кхмерів" 82-річний Нуоном Чеа, а також 65-річний Каїнг Гуєк Єаву, який керував "табором смерті", створеним на території ліцею Туонг.

 

Всі ці люди свого часу заявили про розбіжності з Пол Потом і потрапили під амністію, оголошену королем Камбоджі у середині 1990-х років. Проте кілька років тому було вирішено, що лідери "червоних кхмерів" все ж мають постати перед судом. Для процесу у їх справі було створено спеціальний трибунал, що складається з 10 іноземних і 17 місцевих суддів.

Перші судові процеси над представниками режиму "червоних кхмерів", звинувачених у геноциді і злочинах проти людяності, пройдуть у першій половині 2008 року, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Арештовано колишнього главу Демократичної Кампучії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі