вівторок, 19 червня 2007 15:47

Араби створили власну Раду безпеки

Рішення про створення Арабської Ради миру і безпеки (АРМБ) вступає в силу у вівторок, заявив генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Амр Муса.

За його словами, це стало можливо після того, як сім арабських держав подали в секретаріат ЛАГ документи про ратифікацію Статуту цього нового міжарабського органу.

Рішення про створення АРМБ було ухвалене на арабському саміті в Хартумі (Судан) в березні 2006 року і підтверджене через рік на зустрічі у верхах в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).

У завдання Ради входить врегулювання криз і конфліктів, протистояння викликам у сфері безпеки і загрозам миру, з якими стикається арабська нація.

АРМБ займеться профілактикою конфліктів між арабськими державами за допомогою систем раннього попередження і спеціальних баз даних, візьме на себе посередницькі місії і зусилля по усуненню причин напруги в міжарабських відносинах.

У разі потреби, Рада може приймати рішення про формування арабських миротворчих сил для їх направлення в зону конфлікту, а також про сприяння у відновлювальних роботах.

Крім того, Раді доручено координувати співпрацю арабських країн з міжнародними і регіональними організаціями в справі боротьби з організованою злочинністю і тероризмом, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «Араби створили власну Раду безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі