четвер, 18 вересня 2008 13:21

Араби обирають Барака Обаму

Більшість американців арабського походження на майбутніх виборах президента США мають намір голосувати за кандидата від демократичної партії Барака Обаму, передає агентство Reuters з посиланням на результати опитування, проведеного Арабським Американським інститутом.

46 відсотків американських арабів назвали себе прихильниками Демократичної партії, і всього 20 відсотків заявили, що підтримують Республіканську партію. У 2004 році симпатії арабів ділилися між основними партіями порівну.

Ті ж 46 відсотків пообіцяли голосувати 4 листопада за Барака Обаму. Його суперника-республіканця Джона Маккейна готові підтримати 32 відсотки опитаних, а ще 6 відсотків віддали перевагу незалежному кандидатові Ральфу Нейдеру, чиї батьки були вихідцями з Лівану.

У США проживає близько 3,6 мільйонів арабів, що складає трохи більше одного відсотка від всього населення країни. Проте більше третини вихідців з арабських країн та їхніх нащадків проживає в ключових для перемоги на виборах штатах: Мічигані, Флориді, Огайо, Вірджинії та Пенсільванії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Араби обирають Барака Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі