вівторок, 10 квітня 2007 18:49

Apple продала стомільйонний iPod

За п"ять з половиною років з моменту появи першого iPod компанія Apple продала 100 мільйонів таких плеєрів, повідомляється в офіційному прес-релізі.

Перший iPod з"явився у продажу в листопаді 2001 року. За час існування було створено 11 моделей плеєра від Apple, включаючи 5 модифікацій iPod і 6 різновидів iPod Nano, Mini і Shuffle.

Зараз компанія Apple контролює більше половини ринку мультимедійних плеєрів. У січні 2007 року компанія повідомила про фінансові результати 2006 року, з яких виходить, що з 7,1 мільярдів доларів загального прибутку Apple майже половину склала виручка від продажів iPod.

У квітні 2003 року компанією Apple був відкритий інтернет-магазин iTunes Music Store. До січня 2007 року через цей магазин було продано два мільярди музичних композицій, що складає більше 80 відсотків від всіх онлайн-продаж музики в світі (не враховуючи Росію).

До квітня 2007 року кількість проданих через iTunes пісень збільшилося до 2,5 мільярдів. Також Apple продала в інтернеті 50 мільйонів епізодів ТБ-шоу і 1,3 мільйона повнометражних фільмів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Apple продала стомільйонний iPod». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі