пʼятниця, 31 жовтня 2008 16:25

Японського генерала, який заперечував агресію в Другій світовій, вже звільнили

Глава ВПС Японії, генерал Тошіо Тамогамі, був звільнений після того, як опублікував есе, в якому стверджував, що дії його країни під час Другої світової війни не були агресією відносно сусідніх азіатських держав.

Як відзначає агентство Reuters, Тамогамі також заявив, що Японію обманним шляхом втягнули у війну Сполучені штати, фактично підстроївши їй пастку. Есе глави ВПС з"явилося на сайті японської компанії, що займається будівництвом готелів і житла, - APA Group.

У міністерстві закордонних справ і в міністерстві оборони Японії відмовилися як-небудь прокоментувати вислови генерала Тамогамі, які можуть викликати черговий дипломатичний скандал між Японією і її сусідами, і перш за все з Китаєм.

Тошіо Тамогамі, зокрема, відзначив, що військові дії Японії в Китаї проводилися відповідно до міжнародних угод, а японська колоніальна окупація Корейського півострова з 1910 по 1945 рік була епохою безпеки і процвітання.

У своєму есе генерал також заявив, що не визнає вирішення Токійського трибуналу (аналог Нюрнберзького), який визнав лідерів Японії під час Другої світової війни військовими злочинцями.

"Токійський трибунал постарався покласти всю відповідальність за війну на Японію. Ця маніпуляція свідомістю до цих пір, через 63 роки після війни, примушує одурюватися японський народ", - відзначив Тамогамі.

Як відзначає Reuters, погляди Тошіо Тамогамі розділяються багатьма японськими істориками і політиками правоконсервативного толку. Проте офіційно Японія вже принесла вибачення своїм азіатським сусідам за страждання, які їх населення зазнало в результаті японської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Японського генерала, який заперечував агресію в Другій світовій, вже звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі