неділя, 10 червня 2007 13:09

Японський уряд прийняв програму зниження самогубств

Японський уряд затвердив на цьому тижні програму зниження рівня самогубств до 2016 року більш ніж на 20%.

Влада Японії була вимушена прийняти спеціальні заходи в світлі сумної статистики: останні дев"ять років щорічно рахівниці з життям зводять більше 30 тисяч громадян країни. Крім того, дані за 2006 рік свідчать, що неухильно росте кількість самогубств серед школярів і студентів.

Уряд розраховує до 2016 року понизити рівень самогубств, який в 2005 році складав 24,2 випадку на сто тисяч чоловік, до 19,4 випадку. Нинішні показники дуже високі в порівнянні із статистикою розвинених країн Європи і США.

Програма - конкретний план дій, заснованих на прийнятому минулого року законі про боротьбу з самогубствами. Для кожної вікової категорії застосовуватимуться різні заходи. Зокрема, для молоді проводитимуться спеціальні заняття в учбових установах.

У випадку з людьми середніх років держава має намір вирішувати соціальні проблеми, такі як безробіття і робота в наднормовий час. Для старезних передбачений відхід вдома і програми дозвілля.

Крім того, влада відзначає необхідність своєчасного реагування на повідомлення про бажання зробити самогубство, що з"являються в інтернеті, а також підтримки тих, хто вже зробив спробу накласти на себе руки, передає РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Японський уряд прийняв програму зниження самогубств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі