субота, 19 травня 2007 12:43

Японський прем"єр назвав дату проведення саміту "великої вісімки"

Саміт лідерів країн "великої вісімки" в 2008 році, який відбудеться на північному японському острові Хоккайдо, отримав офіційну назву "Саміт в Тояко, Хоккайдо" і пройде 7-9 липня, повідомив прем"єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

"Я переконався в тому, що це місце підходить для обговорення питань навколишнього середовища, які будуть головною темою наступного року", - сказав він суботу журналістам після відвідин місця проведення майбутньої зустрічі лідерів G8 в місті Тояко.

Місто Тояко на північному японському острові Хоккайдо відоме озером Тоя, прекрасними пейзажами і гарячими джерелами. Чималу роль у виборі цього місця зіграло те, що воно виявилося найбільш придатним з точки зору забезпечення безпеки заходу.

Як очікується, головною темою саміту стане боротьба з глобальним потеплінням. Зокрема, обговорюватиметься проблема обмеження викидів в атмосферу після 2012 року, коли закінчується термін дії Кіотського протоколу.

Японія чотири рази приймала у себе саміти такого рівня - в 1979, 1986, 1993 і 2000 роках. Перші три рази місцем їх проведення було Токіо, а в 2000 році - місто Наго в префектурі Окінава, повідомляє РІА "Новости".


Зараз ви читаєте новину «Японський прем"єр назвав дату проведення саміту "великої вісімки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі