пʼятниця, 19 вересня 2008 13:56

Японський міністр пішов у відставку через отруйний рис

Міністр сільського господарства Японії Сейічі Ота, що вступив на посаду тільки в серпні, 19 вересня подав у відставку через скандал, пов"язаний з неякісним рисом, повідомляє ВВС News. Відставка вже прийнята прем"єр-міністром Японії Ясуо Фукудой.

Скандал вибухнув ще в січні 2007 року. З"ясувалося, що що базується в Осаке компанія MikasaFoods продала імпортований з Китаю і В"єтнаму заражений пестицидами і цвіллю рис, спочатку призначений тільки для промислового виробництва, виробникам продуктів харчування. Всього зіпсований рис купили більше 300 компаній, включаючи пивоварні, а також фірми, що займаються торгівлею харчовими інгрідієнтамі і виробництвом кондитерських виробів. Перевірка показала, що у результаті продуктами, проведеними із зараженого рису, крім усього іншого, годували пацієнтів лікарень і будинків престарілих, а також школярів.

Тим часом фактів серйозного погіршення здоров"я споживачів неякісного рису так і не було виявлено. Як заявив представник уряду, швидше за все, це пов"язано з тим, що концентрація шкідливих речовин в продукті була досить низькою. Що в той же час міністр Ота раніше викликав бурю обурення в суспільстві, заявивши, що не варто піднімати навколо історії з отруйним рисом такого галасу, якщо від нього ніхто не помер.

Зараз ви читаєте новину «Японський міністр пішов у відставку через отруйний рис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі