четвер, 03 грудня 2009 17:51

Японські вчені винайшли ліки, що блокують вірус "свинячого" грипу

Японські вчені винайшли ліки, що блокують вірус "свинячого" грипу

У Японії відкрито сполуку речовин, здатну, як стверджують автори наукового відкриття з Університету Хоккайдо, "дуже ефективно боротися з вірусом грипу A(H1N1)".

Виявлена групою вчених на чолі з професором Тадаакі Міядзакі комбінація субстанцій - бактерії молочної кислоти і одного з типів полісахаридів (ауреобасидіума) - є "ефективнішою в порівнянні з широко відомим лікарським засобом "Таміфлю".

У своїх висновках дослідники спираються на результати серії проведених ними дослідів на мишах.

Лабораторні випробування нового препарату дозволили переконатися в тому, що заражені грипом миші швидко долали наслідки хвороби і відновлювали вагу.

Дане відкриття, відзначають в японських медичних колах, може призвести до розробки в Японії нових надійних препаратів для швидкого лікування пацієнтів, інфікованих вірусом "свинячого" грипу.

У результаті епідемії грипу A(H1N1) в Японії за декілька останніх місяців вже померли близько 70 осіб, понад 10 тисяч було госпіталізовано із зв"язку з ускладненням захворювань.

За матеріалом Известия

Зараз ви читаєте новину «Японські вчені винайшли ліки, що блокують вірус "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі