середа, 26 березня 2008 18:57

Японська папуга вирішує головоломки швидше за людей

У ботанічному саду Токіо проживає дуже розумна шестирічна самка папуги ара Десятка, яка здатна за 30 секунд вирішити головоломку, на яку у дорослих йде близько години.

Уміння розплутувати головоломку, що складається з двох переплетених ланцюжків, дається папузі дуже легко. Тоді як відвідувачі саду не можуть приховати свого захоплення. "Я так не можу! Це просто неможливо!", - сказав восьмилітній Юто Уотані, побачивши, як Десятка за допомогою дзьоба і лап за лічені секунди вирішила головоломку.

За словами господаря папуги, Даїті Яманака, вперше ідея дати Десятці головоломку прийшла кілька місяців тому. Спочатку вона віднеслася до затії без належного ентузіазму, але справилася із завданням за декілька днів. "З тих пір її неможливо зупинити, і робить вона це з кожним разом все швидше, - додає Яманака.

"Повірити не можу, що програв! З"їхати з глузду можна!", - сказав 23-річний гість ботанічного саду Юка Ісида, який продовжує змагатися з папугою, хоча вже двічі потерпів поразку, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Японська папуга вирішує головоломки швидше за людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі