понеділок, 19 листопада 2007 15:19

Японія знову вбиватиме китів

Японський китобійний флот заявив про намір вперше за багато десятиліть почати полювання на горбатих китів.

В неділю чотири судна відправилися з порту Шимоносекі в експедицію в південну частину Тихого океану, в ході якої запланований забій тисячі китів-полосатиків, включаючи 50 горбатих. Експедиція продовжиться до середини квітня, в ній візьмуть участь 239 моряків.

Заборона на забій горбатих китів була введена міжнародним мораторієм в 60-і роки минулого століття і з тих пір дотримувалася неухильно. Намір відновити полювання на горбатих китів Японія пояснює тим, що, на її думку, чисельність цих тварин помітно зросла за роки мораторію, і їм більше не загрожує вимирання.

Услід за судами японського китобійного флоту відправиться корабель, споряджений організацією "Грінпіс". Її активісти мають намір перешкодити китобійцям почати полювання, або хоча б, за їх словами, звести до мінімуму число убитих китів.

Представник Міністерства рибного господарства Японії Хідекі Моронукі стверджує, що вилов 50 особин пройде безболісно, повідомляє Деловая неделя.

Зараз ви читаєте новину «Японія знову вбиватиме китів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі