вівторок, 22 квітня 2008 15:05

Японія та Швейцарія розділили нелегальні гроші японської мафії

Японія і Швейцарія порівну розділили нелегально переведені японськими гангстерами кошти на рахунок банку в Цюріху. Як повідомили 22 квітня в японському міністерстві закордонних справ, сторони обмінялися з цього приводу сьогодні в Берні відповідними документами.

За двосторонньою угодою, Японія та Швейцарія отримають по 29 млн швейцарських франків, що надійшли на анонімний рахунок в цюріхському банку ще в 2003 році. "Заморожені" гроші - понад 6 млрд єн або близько 60 млн доларів належали філії найбільшого в Японії гангстерського угрупування "Ямагуті-гумі".

Операція японської мафії по відмиванню отриманих кримінальним шляхом коштів проводилася через відділення швейцарського банку в Гонконзі.

За заявою міністра юстиції Японії Куніо Хатоями, передана Швейцарією частина конфіскованої суми буде використана для компенсації фінансового збитку тим японцям, які постраждали в результаті злочинних махінацій мафії, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Японія та Швейцарія розділили нелегальні гроші японської мафії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі