понеділок, 09 червня 2008 19:10

Японія планує скоротити викид парникових газів на 60-80% до 2050 р.

Японія збирається скоротити викид парникових газів на 60-80% до 2050 р., повідомив прем"єр-міністр Японії Ясуо Фукудо. Прем"єр-міністр додав, що Японія планує виділити 1,2 млрд дол. в міжнародний фонд зі скорочення викиду парникових газів в атмосферу, передає Associated Press.

Фукудо хотів би, щоб Японія стала лідером в боротьбі з глобальним потепленням і грала більш важливу роль при формуванні ситуації на ринку з торгівлі квотами на викид парникових газів. Заява прем"єра була зроблена напередодні саміту лідерів країн "великої вісімки", який відбудеться в Японії наступного місяця.

6 червня ц.р. в доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) йшлося, що уряди всіх країн світу повинні виділити 45 трлн дол. на "технологічну революцію в енергетиці". "Технологічна революція" необхідна, щоб запобігти збільшенню викиду парникових газів в атмосферу. Інакше, як передбачається, до 2050 р. він збільшиться на 130%, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Японія планує скоротити викид парникових газів на 60-80% до 2050 р.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі