субота, 06 лютого 2016 23:11

Японія: КНДР може здійснити спробу запуску ракети у неділю

Японія: КНДР може здійснити спробу запуску ракети у неділю
Фото: Reuters

У Японії вважають, що КНДР може здійснити спробу запуску ракети з 7 по 14 лютого. Про це повідомляє ВВС.

За даними японського уряду, Північна Корея може запустити ракету із супутником раніше. Вона може бути запущена не в період з 8 по 25 лютого, як повідомлялося, а з 7 по 14-е. За деякими даними, повідомляє влада Японії, запуск може бути здійснений вже в неділю.

Раніше морська адміністрація КНДР заявила, що країна проведе запуск супутника в рамках національної космічної програми розвитку. За попередніми даними, північнокорейська ракета може пролетіти над архіпелагом Сакісіма на півдні Японії.

Наголошується, що це повідомлення викликало хвилю критики в сусідніх країнах, які вважають, що таким чином КНДР має намір замаскувати випробування технологій, необхідних для створення ракет дальнього радіусу дії. США вже попереджали уряд Північної Кореї про введення додаткових санкцій, якщо офіційний Пхеньян не відмовиться від раніше запланованого запуску супутника.

Влада Південної Кореї заявила, що Пхеньян дорого заплатить за цей пуск ракети.

Також міністр оборони Японії підкреслив, що віддасть наказ збити будь-яку ракету, яка може впасти на територію Японії.

Зазначимо, що раніше США заявляли, що приведуть у готовність системи протиракетної оборони для відстеження очікуваного запуску ракети Північної Кореї.

Нагадаємо, 6 січня Північна Корея також заявила про успішні випробування водневої бомби. Багато країн світу та міжнародні організації негативно відреагували на ці випробування, засудивши дії КНДР.

Зараз ви читаєте новину «Японія: КНДР може здійснити спробу запуску ракети у неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі