пʼятниця, 27 лютого 2009 15:14

Японія хоче знищити корейську ракету

Японія хоче знищити корейську ракету
Міністерство оборони Японії опрацьовує питання про перехоплення та знищення потужної ракети, до запуску якої зараз готуються в КНДР. Остаточне рішення про це прийматиме прем"єр-міністр.

На прес-конференції в Токіо міністр оборони Ясукадзу Хамада відзначив при цьому, що питання про підготовку до перехоплення безпосередньо не пов"язане з нинішніми приготуваннями в Північній Кореї. "Ми постійно розглядаємо це питання", - підкреслив глава військового відомства.

Пхеньян 24 лютого оголосив, що готується до виведення на орбіту "експериментального супутника зв"язку", проте західні та японські експерти вважають, що одночасно це буде запуском найпотужнішої в КНДР балістичної ракети, що має умовну назву "Тепходон-2".

У 1998 році в КНДР була випробувана її попередня, примітивніша версія. Перший ступінь цієї ракети перелетів через територію Японії та впав у відкриті води Тихого океану.

Судячи з усього, зараз японське міністерство оборони вивчає питання про те, щоб не допустити такого розвитку подій і збити північнокорейську ракету в просторі над країною.

Токіо має два бойові кораблі, оснащених американською багатоцільовою системою стеження і наведення, а також зенітними ракетами SM-3 підвищеної дальності. Потенційно вони здатні збити балістичну ракету за межами атмосфери.

У центральній частині Японії розгорнені також декілька батарей американських зенітних комплексів Patriot останньої модифікації PAK-3. Вони можуть знищити ціль в повітрі під час її наближення до землі.

На полігоні Мусудан-ні на північному сході КНДР зараз йде монтаж радарів і вимірювального устаткування, призначеного стежити за стартом та подальшим польотом ракети. Проте сама вона поки не встановлена, про час запуску Пхеньян не повідомляє.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Японія хоче знищити корейську ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі