пʼятниця, 18 травня 2007 08:05

Японець захопив в заручники дружину, розстріляв дітей і поліцейських

У японському місті Нагакуте на південному сході головного острова Хонсю вже 20 годин колишній член злочинного угрупування, який напередодні, відстрілюючись, убив одного поліцейського і ранив ще трьох чоловік, включаючи своїх дітей, утримує в заручниках свою дружину.

Як повідомляють японські ЗМІ, в четвер в службу порятунку подзвонила дівчина, яка повідомила, що її батько узяв пістолет і поводиться загрозливо. Коли до будинку 50-річного Хісато Обаясі прибула поліція, він обстріляв їх, поранивши в шию одного зі служителів правопорядку. Крім того, відомо, що поранення отримали син і дочка Обаясі. Підозрюваний зачинився в будинку й узяв у заручники свою 50-річну дружину (за іншими даними - співмешканку) Мітіко Морі.

Лише через п"ять годинників вдалося евакуювати пораненого поліцейського, який весь цей час лежав біля воріт невеликого приватного одноповерхового будинку, де забарикадувався Обаясі. Той, у свою чергу, не давав наблизитися до пораненого, загрожуючи розстріляти лікарів. Зараз поліцейський і діти підозрюваного знаходяться в лікарні. Вони притомні, їхньому життю нічого не загрожує.

Через деякий час після першої перестрілки смертельне поранення отримав 23-річний боєць прибулого на місце підрозділу спеціального призначення. Ця жертва стала першою в історії існування спецназу Японії.

Як повідомляє японський телеканал NHK, в п"ятницю вранці поліції вдалося зв"язатися по телефону з жінкою, яку утримує в заручниках Обаясі, й упевнитися, що з нею все гаразд. Переговори з чоловіком тривають, його дочка допомагає слідчим спілкуватися зі своїм батьком по телефону.

Всього за час протистояння зловмисник зробив декілька пострілів, повідомивши, що у нього близько ста патронів. Район оточений поліцією. Довколишні школи, університет і парки закриті, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Японець захопив в заручники дружину, розстріляв дітей і поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі