середа, 05 березня 2008 09:16

Японець учинив самогубство перед будівлею парламенту

Літній чоловік учинив самогубство в середу 5 березня перед будівлею японського парламенту в Токіо.

Як повідомили представники поліції, чоловік під"їхав до будівлі на таксі. Він вистрілив собі в голову з пістолета біля південного входу в будівлю парламенту. Припускають, що 60-річний самогубець був активістом якогось правого політичного угруповання.

При ньому знайшли два листи, один з яких був для прем"єр-міністра Японії Ясуо Фукуди, а другий призначався для представників ЗМІ. Судячи зі змісту листів, активіст пішов на самогубство, щоб привернути увагу до своєї вимоги переглянути деякі аспекти зовнішньої політики Японії, особливо тенденцію до зближення з Китаєм. У листі, призначеному для преси, самогубець закликає японців відвідувати храм Ясукуні.

Прем"єр-міністр Фукуда відмовився відвідувати синтоїстський храм Ясукуні, в якому знаходяться знаходяться могили японців, загиблих у Другій світовій війні, зокрема військових злочинців. Частина меморіалу присвячена японському прем"єр-міністрові Хидеки Тодзе, повішаному в 1948 році за вироком міжнародного трибуналу. Відмова була викликана небажанням Фукуди робити більш напруженими відносини з Китаєм і Північною Кореєю: в цих країнах Ясукуні вважають символом японського мілітаризму, передає AFP.
Зараз ви читаєте новину «Японець учинив самогубство перед будівлею парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі