четвер, 23 серпня 2007 20:59

Японець послав прем"єру свій відрізаний палець

Житель Японії відрізував собі палець і відправив його до штаб-квартири правлячої партії ЛДПЯ на знак протесту проти відмови прем"єр-міністра країни Синдзо Абе відвідати " мілітаристський"  храм Ясукуні.

16 серпня 54-річний Іосихиро Тандзіо направив в штаб-квартиру партії конверт з листом протесту, власним мізинцем лівої руки і відеозаписом того, як він собі цей палець відрізує. Через два дні Тандзіо добровільно з"явився в поліцію і у всьому признався, а ще через два дні він був арештований, оскільки в правоохоронні органи поступила заява від сторони, що потерпіла.

Згідно синтоїстськім віруванням, в храмі Ясукуні покояться душі близько 2,5 мільйонів японських солдатів, а також похований прах японських військових злочинців, страчених за вироком Токійського трибуналу в 1948 році. У країнах Північно-східної Азії поклоніння в цьому храмі японських офіційних осіб розглядається як прихильність японського керівництва мілітаристському минулому країни, повідомляють Дні.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Японець послав прем"єру свій відрізаний палець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі