понеділок, 03 березня 2008 10:16

Японці винайшли окуляри для неуважних

Японські учені зробили спеціальні окуляри, які можуть допомогти в пошуку втрачених речей. Диво-окуляри допоможуть розсіяним господарям відшукати пульт дистанційного керування від телевізора, мобільний телефон або навіть молоток.

Цей винахід, що нагадує окуляри для підводного плавання, робить відеозапис всього, що бачить людина, яка носить їх. Мрія агента 007 приєднана до невеликого портативного комп"ютера. Пошук втрачених речей здійснюється за допомогою введення назви предмету, що цікавить господаря.

Пристрій майже миттєво знаходить частину відеозапису, де він з"являвся востаннє, і прокручує її на невеликому екрані, зафіксованому біля правого "ока" окулярів.

Система не прив"язує назву до конкретного об"єкта, а вміє також розпізнавати різні предмети, які можуть зовні небагато відрізнятися, але називаються однаково.

Експериментальна модель, створена викладачем і студентом Токійського університету, пам"ятає близько 60 назв предметів. Вона працює зі швидкістю в 100 тисяч разів більшою, ніж пілотний зразок, який учені розробили на самому початку своїх досліджень.

Викладач токійського ВНЗ Тацуя Харада висловив думку, що "технологія, яка використовувалася для створення диво-окулярів може стати в нагоді при виготовленні роботів, які матимуть такі свмі можливості, як і людина", повідомляє ІТАР-ТАРС.
Зараз ви читаєте новину «Японці винайшли окуляри для неуважних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі