неділя, 18 листопада 2007 11:16

Японці "в наукових цілях" уб"ють і з"їдять тисячу китів

Японія оголосила про відправку у води південної частини Тихого океану китобійної флотилії, якою виданий дозвіл на забій тисячі китів, включаючи п"ятдесят китів-горбанів.

Захисники навколишнього середовища у всьому світі виступили з різким протестом на це рішення Токіо. На думку екологів, популяція китів, майже винищених в XX столітті, все ще не досягла нормального рівня.

Японці, проте, вважають, що китів розвелося вже достатньо для підтримки стійкої популяції, тому відновлення полювання на них не матиме серйозних негативних наслідків. Крім того, китобої стверджують, що ссавців забиватимуть "в наукових цілях" - внутрішні органи китів відправляться в лабораторії для ретельного вивчення.

При цьому офіційне Токіо все ж таки визнає, що м"ясо тварин буде продано як делікатес за комерційними цінами.

Екологів, проте, аргументи японських властей не переконують. На думку захисників навколишнього середовища, японська наукова програма є ні чим іншим, як прагненням підтримати своїх китобоів, які через усесвітній мораторію на цей вид полювання з 1986 року фактично сиділи без діла, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Японці "в наукових цілях" уб"ють і з"їдять тисячу китів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі