середа, 09 січня 2008 14:45

Японці побудують в Бразилії швидкісну залізницю

У 2008 році Японія планує розпочати підготовку будівництва в Бразилії швидкісної залізниці за технологією "синкансен" завдовжки до 500 кілометрів.

Як повідомив японський МЗС, остаточне рішення буде ухвалене в ході запланованого на 2008 рік візиту в Токіо президента Бразилії Луїша Ігнасіу Лула де Сілва і "може стати яскравим символом добрих відносин двох країн".

У разі реалізації проекту, це вже буде друга лінія "синкансен" у світі, побудована за японськими технологіями, після залізниці на Тайвані. В останні роки тривають переговори про спорудження подібної траси в Китаї.

Запланована лінія матиме шість станцій та з"єднає найбільший бразильський мегаполіс Ріо-де-Жанейро з другим за величиною містом Сан-Паулу і закінчитися в Канпінасі. Швидкість руху по ній становитиме 250-300 кілометрів на годину.

Вартість будівництва, за даними міністерства землі, інфраструктури і транспорту Японії, може скласти близько $20 млрд, а ціна рухомих складів - ще декілька мільярдів доларів.

Як повідомив представник японського МЗС, при успішному здійсненні будівництва, в майбутньому можливо початок великого проекту прокладання в Бразилії лінії "синкансен" завдовжки близько півтори тисячі кілометрів.

До планів будівництва в Бразилії швидкісної залізниці проявляли підвищену увагу південнокорейські, французькі та німецькі компанії, у зв"язку з чим японському зовнішньополітичному відомству довелося серйозно потрудитися, доводячи переваги вітчизняних технологій.

Вирішальними чинниками на користь Японії, став початок у березні поточного року руху по лінії "синкансен" на Тайвані, а також те, що дорога від Ріо-де-Жанейро до Сан Пауло проходить гірською місцевістю, а в Японії є великий досвід будівництва тунелів у таких районах, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Японці побудують в Бразилії швидкісну залізницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі