субота, 01 грудня 2007 12:58

Януковича мало не відлучили від Церкви

Прем"єр Віктор Янукович не буде відлучений від Церкви за те, що 24 листопада під час панахиди за жертвами Голодомору 1932-33 років у Софійському соборі поцілував хрест із рук глави "невизнаного в православному світі "київського патріархату" Філарета.

Відповідну заяву поширила прес-служба Української Православної Церкви Московського Патріархату, повідомляє портал Союзу православних громадян України.

У прес-службі УПЦ МП вважають, що Янукович, поцілувавши хрест із рук Філарета, "став жертвою провокації".

"Жертвою "цілування хреста" був у свій час Леонід Кучма. І теж був скандал. Тепер от "попався" Віктор Янукович", - йдеться в заяві.

У той же час, Православна Церква закликає Януковича надалі уникати участі в заходах за участю Філарета.

"Очевидно, православним державним діячам і політикам, щоб не бентежити православних громадян подібними інцидентами, необхідно, принаймні, ухилятися від участі в заходах з анафемою. Як свідчить досвід, ні до чого доброго це не приводить", - відзначається в повідомленні прес-служби.

Разом з тим, прес-служба Союзу православних громадян України заявляє, що "за канонами, участь у подібному "шоу" вважається зреченням від Церкви - згідно 45 Апостольському правилу: "Якщо хто з відлученим від церковного спілкування помолиться - хай буде відлучений".

"Але ж мільйони православних так сподівалися на Януковича... Кому потрібна та "широка коаліція" ціною зради Церкви?", - відзначають у СПГУ. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Януковича мало не відлучили від Церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі