понеділок, 10 вересня 2007 15:33

Янукович стверджує, що не вів секретні переговори з Путіним

Прем"єр-міністр Віктор Янукович заперечує, що вів розмови з президентом Росії Володимиром Путіним про передачу української газотранспортної системи та створення союзної держави.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок, відповідаючи на питання про роздруківки начебто його таємної розмови в ЗМІ.

"Такої розмови не було з Путіним. Це політична технологія, які, на жаль, викидаються під час виборів", - сказав прем"єр.

"Ми обговорювали питання, про які я казав - спільне будування літаків за участю українських та російських заводів та інші питання економіки та торгівлі, які зараз розвиваються успішно. Цю динаміку треба зберегти, а ще краще покращувати і вдосконалювати", - додав Янукович.

Він також відзначив, що за останній рік товарообіг між країнами склав 40%.

"Ми цінуємо відносини з Росією, і вважаємо їх стратегічними, бо Росія не лише наш найбільший економічний партнер, але й сусід. І корні відносин українського і російського народів ідуть в історію", - сказав Янукович.

На питання, як він оцінює останній указ президента спрямований на посилення державних позицій України на переговорах з газових поставок, Янукович відповів, що не бачить там нічого поганого.

"Ми в цьому указі не бачимо нічого поганого - чим прозоріше механізм постачання енергоносіїв, тим буде краще", - пояснив прем"єр.

"Ми вважаємо, що об"єднання зусиль гілок влади принесе тільки позитивний результат", - додав він.

Водночас Янукович заявив, що не допустить повторення ситуації 2005-2006 років в енергетичній сфері, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович стверджує, що не вів секретні переговори з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі