понеділок, 02 липня 2007 10:23

Янукович: "Донецькі люди - найкраще, що є в Україні"

Прем"єр-міністра України Віктор Янукович звернувся до жителів Донецької області з нагоди 75-річчя утворення Донецької області.

"Дорогі друзі!

Дорогі мої земляки!

Від щирого серця вітаю з 75-річчям Донецької області всіх, кому ця благословенна земля дала силу і натхнення, гарт на все життя. Всіх, хто народився у Донбасі, хто в роки воєнного лихоліття із зброєю в руках захищав свій рідний дім, хто сьогодні, не покладаючи рук, самовіддано трудиться на благо і процвітання рідного краю і всієї України.

Донецький край, його чудові люди вже давно стали втіленням найкращого, що є в Україні, блискучим символом того, чого  ми, як народ, здатні досягти. Донбас завжди умів брати на себе найважче, і без суєти, помилкового пафосу виконувати все те, що у цей момент було найпотрібніше рідній країні.

У ті полум"яні роки стаханівських п"ятирічок, коли народилася Донецька область, народилася і пісня про шахтарський характер, про який дізналася вся країна. Він і сьогодні донецький характер такий: мужній, твердий і, разом з тим, добрий і чуйний, готовий узяти на себе чужий біль і біду.

Найголовніші цінності, властиві людям Донецького краю, – це ті самі цінності, які визначають нас як народ України: любов до сім"ї і рідної землі, чесність, уміння не боятися труднощів і на совість робити нелегку роботу, щира турбота про інших.

У моєму житті у мене була можливість відвідати кожен куточок України і багато країн світу. Але коли я в Донбасі, я відчуваю себе по справжньому удома і як всі ви хочу, щоб цей дім був і кращий і красивіший.

Коли ми думаємо про 75 років життя Донецької області, ми думаємо про щасливі моменти, справжні тріумфи, видатні досягнення і про складні проблеми, які стояли перед всіма нами, про нелегкі перешкоди, які ми були змушені долати, і про те, що ще належить вирішити. І я бачу свій обов"язок у тому, щоб зробити все, що в моїх силах, і задати вірний курс Донбасу на наступні 75 років.

Ми разом хочемо бачити Донецьку область, в якій кожна людина, що потребує роботи, її отримає?

Донецьку область, в якій наші люди матимуть високий рівень життя, в якому батьки можуть забезпечити упевнене майбутнє своїх дітей і гідну старість? Донецьку область, в якій кожен громадянин буде забезпечений тими послугами, на які він заслуговує, чи то комунальна сфера, охорона здоров"я чи інші види соціальної допомоги?

Донецьку область, де ціни – стабільні, і люди можуть собі дозволити все необхідне.

І, нарешті, найважливіше, Донецьку область, де ми вільно можемо відзначати наші свята і славити нашу історію, як ми це розуміємо, а не так, як диктуватиме хтось...

Ми стоїмо пліч-о-пліч. Ви і я, ми разом розділяємо мрії про те, якою ми бачимо Донецьку область, про те, яку роль може грати Донецький край у будівництві нової України. І ми твердо знаємо, що ми повинні зробити для того, щоб перетворити цю мрію на реальність для наших дітей і для майбутніх поколінь. Я без втоми боротимуся за те, щоб ці мрії стали реальністю. Я зроблю все, що в моїх силах, для того, щоб у Донецької області було майбутнє, яке принесе щастя для всіх нас..."

Зараз ви читаєте новину «Янукович: "Донецькі люди - найкраще, що є в Україні" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі