пʼятниця, 26 листопада 2010 19:54

Янукович назвав Голодомор Армагеддоном

Янукович назвав Голодомор Армагеддоном

Президент Віктор Янукович називає Голодомор національним лихом і закликає українців не забувати про цю трагедію.

Про це сказано в його зверненні, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави

"Навіть сьогодні трагедію 1932-1933 років важко осмислити. Це був справжній Армагеддон, коли люди від голоду втрачали людське. Тому це національне лихо, яке поглинуло мільйони невинних, не підлягає забуттю", - йдеться у слові президента до народу, текст якого розміщений на офіційному сайті глави держави в п'ятницю.

Він зазначив, що в Україні за час незалежності чимало зроблено і робиться для увічнення пам'яті жертв Голодомору - встановлюються поминальні знаки, пам'ятники, меморіали.

Разом з тим, він заявив, що коли, "з дозволу сказати," вчені "на численних симпозіумах і круглих столах легко перекидаються мільйонами загиблих від голоду - від 3 млн - до 5 млн. - до 7 млн., а то й більше - це вже блюзнірство ".

"Адже смерть навіть однієї людини - це не відшкодована втрата не тільки для рідних, а й для Космосу", - зазначив Янукович.

"Треба, нарешті, піти за принципом -" на сьогодні доведено на основі документів та спогадів очевидців стільки-то. Пошуки ведуться далі, згідно з яким і буде уточнюватися ця важка цифра ", - сказав президент.

Як зазначив Янукович, "ми зобов'язані говорити правду і тільки правду, щоб скороспілими викладками не девальвувати сакральність вселюдського горя".

"Ще раз всі разом поклонімося пам'яті невинно убієнних жертв Голодомору і пообіцяємо, що зробимо все, щоб подібне жахи ніколи не нависли чорним крилом над України", - підсумував глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Янукович назвав Голодомор Армагеддоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі