середа, 15 жовтня 2008 11:16

Антимонопольний комітет перевірить нафтотрейдерів через подорожчання бензину

Антимонопольний комітет України розпочав ретельну перевірку діяльності нафтотрейдерів Київського регіону на предмет можливої змови щодо одночасного встановлення однакових цін на бензин марки А-95.

Про це повідомили в прес-службі АМК.

За результатами моніторингу ринку реалізації світлих нафтопродуктів АМК зафіксував синхронне до рівня 6,15 грн./літр підвищення операторами цін на бензин марки А-95 на більшості АЗС Києва і Київської області.

Враховуючи те, що для імпортерів і виробників складова собівартість бензинів є різною, фахівці АМК проведуть детальне дослідження обгрунтованості встановлення саме такої ціни реалізації бензинів.

Нагадаємо, з початку року органи АМК розглянули близько 30 справ про порушення конкурентного законодавства на ринках нафтопродуктів, до відповідальності притягнуто понад 300 операторів в цілому. Серед них - ЗАТ "ЛИНІК" і ЗАТ "Укртатнафта", які за монопольні зловживання були оштрафовані на 500 тис. грн. і 300 тис. грн. відповідно, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет перевірить нафтотрейдерів через подорожчання бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі