середа, 06 червня 2007 20:19

Антиглобалісти в Німеччині знову готуються до зіткнень

Спецпідрозділ "Кавала", що відповідає за порядок і безпеку в ході проведення саміту "вісімки" в Хайлігендаммі, попередив антиглобалістів, що беруть участь в мирних демонстраціях, про підготовлювані провокації.

Недалеко від заблокованого демонстрантами контрольно-пропускного пункту "Реннбан" помічені молоді люди, що переодягаються із звичайного одягу в чорні костюми і чорні маски, а також надягають додаткові захисні шоломи. За словами очевидців, вони озброєні пляшками з горючою сумішшю і пакетами з каменями.

Поліція вважає, що радикали, що "змішалися поміж мирними демонстрантами, збираються знову спровокувати зіткнення з поліцією". В зв"язку з цим командир спецпідрозділу "Кавала" Кнут Адамовські звернувся до мирних демонстрантів із закликом "відокремитися від провокаторів, що готують насильницькі дії, і не надавати їм захист і прикриття".

Він пообіцяв, що поліція постарається обійтися "мінімальними засобами протидії хуліганам". Крім того представники поліції попередили демонстрантів, що у зв"язку з офіційною забороною на проведення акцій протесту біля зони безпеки ("Реннбан" входить в цю зону) вони не користуються правом захисту свободи зборів, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Антиглобалісти в Німеччині знову готуються до зіткнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі