четвер, 24 липня 2008 14:19

Античного Елвіса виставлять на аукціон (ФОТО)

 

Мармуровий бюст, вражаюче схожий на скульптурний портрет співака Елвіса Преслі (Elvis Presley), буде виставлений на аукціон "Бонемс" (Bonhams) у жовтні цього року. Акротеріон - прикраса фронтону - у формі чоловічої голови з характерною зачіскою вінчає один з кутів римського саркофагу II ст. до н.е. "Елвіс" належить Грехему Геддесу (Graham Geddes), торговцеві антикваріатом з Мельбурну, Австралія.

Колекція пана Геддеса, що включає більше 50 античних грецьких ваз і 30 мармурових скульптур, оцінених приблизно в 90 тис. кожна, скоро піде з молотка. На цьому фоні "бюст Елвіса" коштує сущі копійки - близько 25-30 тис. Представники "Бонемс" вважають, що фанати короля рок-н-рола будуть вражені схожістю. "Можна подумати, що Елвіс був в минулому житті римлянином", - говорить один з експертів. - "Дивлячись на цей профіль із збитим коком, могутньою щелепою і носом, неминуче приходиш до думки, що люди при всій їх індивідуальній різноманітності здатні іноді з точністю повторюватися".

Елвіс Аарон Преслі народився 8 січня 1935 року в штаті Міссісіпі, США, в бідній сім"ї робочого. Від співака в церковному хорі Елвіс пройшов шлях до титула "короля рок-н-ролу". Його кар"єра почалася із запису власного голосу на гнучку пластинку в подарунок матері на день народження. Вражений його співом, власник студії Сем Філліпс (Sam Phillips) тут же запропонував нікому не відомому хлопцю записати декілька пісень. Опісля декілька місяців перший запис з"явився на прилавках магазинів, а в січні 1956 року вийшов його перший сингл "Heartbreak Hotel", за яким незабаром послідували мільйонні тиражі, золоті і платинові диски, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Античного Елвіса виставлять на аукціон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі