неділя, 11 грудня 2022 14:50

Аномальний хід температури та низка небезпек: якої погоди чекати в Україні завтра 

Аномальний хід температури та низка небезпек: якої погоди чекати в Україні завтра 
Погода 12 грудня принесе в Україну туман та ожеледицю. Фото: УНІАН

У понеділок, 12 грудня, в Україні пануватиме волога погода з періодичними опадами.

Мокрий сніг та дощ "організує компанія атмосферних фронтів". Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Вдень на заході, частині півночі та на Вінниччині опади стихнуть. Лише в Карпатах все одно сипатиме сніг – дуже, дуже обережно. Де мінуси – там ожеледиця, сильна", – попередила Діденко.

Температура повітря буде переважно морозною, подекуди переходите у "плюси". Холодніша погода очікується у західних, північних областях та на Вінниччині, -1...4°С.

На сході, в більшості центральних областей та на Сумщині, а також у південній частині ще тепло, +3..9°С, місцями до +9...12°С, в Криму до +15°С.

Надалі скрізь в Україні похолоднішає. Туман продовжують блукати країною, каже Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливі 20-градусні морози: народний синоптик зробив прогноз на зиму

"Водії, ці дні дуже складні для руху на дорогах, без особливої потреби не виїжджайте або дуже уважно стежте за прогнозом погоди", – закликала синоптикиня.

У Києві понеділок очікується холоднішим. Температура повітря знизиться завтра до 0, дощ з туманом перейдуть у мокрий сніг, хоча видимість залишатиметься низькою.
Опади в Києві більш ймовірні найближчої ночі та завтра вранці через циклон Birgit.

За словами Діденко, 12 грудня спостерігатиметься "аномальний хід" температури повітря: ніч у столиці буде теплою, до +3°С, а вдень похолодає до 0...-1°С.

"При наближенні температури повітря до нуля і нижче стане дуже слизько на дорогах та тротуарах. Тому завтра винятково сповільнено ходити, знайти найменш слизьке міцне взуття, не соромитися широко махати руками для балансу, якщо падати - концентруватися, але краще не падати, не забувати брати з собою ліхтарик чи телефон", – порадила Діденко.

Погода в Україні на різдвяно-новорічні свята буде такою ж, як і торік – без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами, повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін.

Загалом цьогорічна зима не повинна бути занадто холодною. Сильних морозів не буде, як минулої та позаминулої зими, сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Аномальний хід температури та низка небезпек: якої погоди чекати в Україні завтра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі