середа, 06 червня 2007 19:54

Анкара спростовує інформацію турецьких ЗМІ про вторгнення до Іраку

Турецька армія почала транскордонну операцію в північному Іраку проти курдських сепаратистів, повідомляють в середу турецькі телеканали NTV і CNN-Turk. Деякі місцеві ЗМІ повідомили про введення до північного Іраку 50-тисячного контингенту турецьких озброєних сил.

МЗС Туреччини і Генштаб турецької армії категорично спростували цю інформацію. Глава іракського МЗС Хошияр Зібарі заявив, що "ніякої інформації про операцію турецької армії нема".

Зібарі визнав, що "турецькі війська періодично обстрілюють прикордонні гірські райони в Північному Іраку, здійснюють інші, невеликі порушення прикордонного режиму, але ні про яку великомасштабну операцію поки не йдеться".

Раніше представники вищого турецького керівництва, враховуючи прем"єра Реджепа Ердогана, главу МЗС Абдуллу Гюля і представників армії, дійсно виражали необхідність в проведенні операції на півночі Іраку для розгрому баз бойовиків Робочої партії Курдистана, що знаходилися там, які звідти проникають на територію Туреччини.

Раніше в середу турецькі ЗМІ повідомили, що 50-тисячне угрупування турецької армії проводить військову операцію на межі з Іраком. У операції, що проводиться в 11 провінціях турецького південного сходу, використовується бронетехніка, авіація і штурмові вертольоти, передало інформагентство "Джіхан". Удари з повітря завдаються і по позиціях курдських бойовиків в Північному Іраку, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Анкара спростовує інформацію турецьких ЗМІ про вторгнення до Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі