понеділок, 17 листопада 2008 15:20

Англійські освітяни заробляють мільйони

Більше десятка президентів приватних коледжів заробили більше 1 мільйона доларів за 2006-2007 рік, включаючи і керівника Північновестернського університету Генрі Б"єнена, який є другим найбільш оплачуваним керівником країни.

Річний огляд президентської заробітної плати, опублікований в понеділок в "Хроніці вищої освіти", виявив, що 89 президентів приватних коледжів принесли додому більше 500.000 долларів річного заробітку, що вдвічі більше ніж п"ять років тому.

"Коледжам варто було б почати хвилюватися з приводу тієї ситуації, що багато президентів навчальних закладів заробляють великі гроші, тоді як студенти та їх батьки не знають, чим платити за навчання," - говорить видавець "Хроніки" Джефрі Селінджо. Навіть усвідомлюючи це, керівники таких закладів як Рутжерський університет та університет в Коннектикуті запровадили бонусні виплати цього року.

Президенти державних установ також заробили не набагато менше за приватників, і результати опублікованого річного огляду свідчать, що різниця у заробітках державних керівників та приватних керівників може з часом зникнути. Так 59 президентів державних установ заробили більше 500.000 доларів за 2007-2008 рік, коли в минулому році подібну суму отримали 43 керівника.

Найбільш оплачуваним президентом є Девід Саржент, керівник університету в Саффолклі, який отримує 2.8 мільйони доларів на рік після 52-х років праці в інституті в Бостоні, повідомляє Chicago Tribune.

Зараз ви читаєте новину «Англійські освітяни заробляють мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі