четвер, 09 серпня 2007 16:40

Англійці пропонували Мітволю хабар в $50 000 000. Аудіозапис

Скандал між Росією і Британією поволі, але вірно переходить в економічну площину.

Російські компанії вже розглядають можливість виведення акцій з Лондонської біржі на Франкфуртську, а їхні англійські колеги намагаються закріпитися в Росії навіть ціною підкупу російських чиновників.

Історія перевірки проекту "Сахалін-2" прогриміла на всю країну. Тоді Росприроднадзор виявив цілий букет порушень екологічних норм з боку британської компанії. Мова зайшла про припинення проекту. Не бажаючи втрачати мільярдні прибутки, британці пішли на прямий підкуп керівника перевірки, замглави Росприроднадзора Олега Мітволя. Аудіозапис можна почути тут.

"Вже і не знаю, що було б, якби ми з Shell домовилися. Вони тоді пропонували 50 мільйонів доларів, - заявив Мітволь. - До мене прийшла людина, яка займалася аудиторською перевіркою проекту "Сахалін-2", і сказала, що всі питання вирішуються за кордоном. Що ніхто про домовленості не дізнається, та і робити нічого не треба. Просто не треба звертати на порушення увагу. Цей аудитор сказав, що я можу отримати все те ж, що і він. "Буде у тебе будинок в Швейцарії і рахунок в банці", - пообіцяв він.

В той же час іншим співробітникам Мінприроди було запропоновано працевлаштування в компанії Shell на керівних посадах, з окладами в декілька сотень тисяч доларів на рік.

"Одному співробітникові запропонували зарплату 30 тисяч доларів в місяць. Плюс можливість управляти бюджетом підрозділу в 1 мільйон 800 тисяч. Вдалося тоді умовити людину не піддаватися на спокусу, - жартує замглави Росприроднадзора. - Я правильно тоді поступив, відмовившись від хабара. Зараз, можливо, і пізно говорити про це - все-таки час пройшов, але ми тоді показали Shell і 120 найнятим компанії юристам, чого коштують російські чиновники."

Після цілого ряду екологічних скандалів і невдалого підкупу чиновників компанія Shell відмовилася від керівництва проектом "Сахалін-2", передавши управління "Газпрому", повідомляє електронна газета "Твій день".

Зараз ви читаєте новину «Англійці пропонували Мітволю хабар в $50 000 000. Аудіозапис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі