середа, 19 березня 2008 08:44

Ангела Меркель виступила перед депутатами ізраїльського парламенту

У рамках візиту до Ізраїлю, який вже назвали історичним, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила перед депутатами ізраїльського парламенту. Вступна частина промови прозвучала на івриті: Меркель почала з подяки за запрошення виступити з трибуни парламенту. Після чого вона отримала в нагороду бурхливі оплески, повідомляє  DW-World.de.

Глава німецького уряду звернулася до подій трагічного минулого і історичної відповідальності возз"єднаної Німеччини  за минуле і майбутнє народу Ізраїлю. Зокрема, вона відзначила, що в НДР про події тієї пори вважали за краще взагалі не згадувати, тому знадобилося 40 років для створення єдиної лінії. "Антисемітизму і расизму не повинно бути більше місця в Германії і в Європі", - наголосила Меркель.

Сучасні ж відносини між двома країнами канцлер назвала "прекрасними" і особливо підкреслила важливість подальшого зближення, особливо по лінії молодіжного обміну, а також в рамках ЄС і нового середземноморського проекту.

Ангелі Меркель аплодували стоячи. Проте напередодні візиту Меркель в кнесеті розвернулася дискусія навколо мовного питання. Депутат від правого табору Ар"є Ельдад. Перед початком урочистого засідання він читав вголос вірші про Холокост. Бойкотували виступ канцлера ще кілька правих парламентаріїв, а незадовго до початку урочистого засідання ряди протестуючих несподівано поповнила і депутат від лейбористської партії, у минулому відома теле- і радіожурналістка Шелі Яхимович. Раніше вона заявила, що "Німеччина, безумовно, дружня країна, але виступ Меркель німецькою мовою неетичний по відношенню до тих, хто пережив Холокост".

А депутат від партії пенсіонерів Моше Шароні, колишній в"язень нацистського концтабору, сказав, що не заперечує проти виступу Меркель німецькою мовою, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ангела Меркель виступила перед депутатами ізраїльського парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі