неділя, 21 березня 2021 18:23

Анексія Криму ― це оголошення Росією війни всьому світу ― Павло Казарін про Путіна, РФ і Україну

Автор: Анатолій Гаєвський
  Павло Казарін: "Анексія Криму — те без чого не були б можливі втручання в американські вибори, застосування хімічної зброї в європейських столицях, катастрофи Малайзійський боїнгу, бомбардування сирійських госпіталів тощо"."
Павло Казарін: "Анексія Криму — те без чого не були б можливі втручання в американські вибори, застосування хімічної зброї в європейських столицях, катастрофи Малайзійський боїнгу, бомбардування сирійських госпіталів тощо"."

Для багатьох людей у Росії історія про анексію й окупацію Криму стала матчем-реваншем, спробою переграти 1991 рік, компенсацією за приниження, яке було завдано Радянському Союзу і Росії. Про це розповів журналіст і публіцист Павло Казарін у програмі інтерв'ю "БОЧКА. Розмова по-українськи" на YouТube-каналі Gazeta.ua.

"Лютий 2014 року не був лише історією про втечу Віктора Януковича з країни та історією про локальну військову операцію РФ в українському Криму. Це історія про те, як Росія пішла на війну, яку вона вважає новою холодною. Це оголошення війни всьому світу. Бо для російського керівництва Майдан був спецоперацією Заходу проти Кремля і проти її зони впливу. В їхньому уявленні вони не переходили червоної лінії, вони всього лише давали здачі, - розповідає Казарін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецьк для мене вже втрачений – Станіслав Асєєв розповів про 2,5 роки полону в "Ізоляції"



Анексія Криму - те, без чого не були б можливі втручання в американські вибори, застосування хімічної зброї в європейських столицях, катастрофи малайзійський боїнгу, бомбардування сирійських госпіталів тощо."

На думку Павла Казаріна, російська політика не залежить від персоналій.

"Володимир Путін не нав'язав Росії свій порядок, він у нього втрапив. Імперія і свідомість імперських громадян завжди сильно прив'язана до цінності квадратних кілометрів. В імперії немає кордонів, є тільки горизонти. Якщо вона не розширюється, вона звужується і вмирає. Олексій Навальний цілком може стати новим Володимиром Путіним, який відрізнятиметься лише стилістично", - додає журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо прагнути стати лідером у Східній Європі – Єрмоленко

Павло Казарін працював журналістом у Москві протягом 2012-2014 років. Після анексії Росією Криму повернувся до рідного Сімферополя, де отримав російський паспорт.

"Я був людиною з регіональною ідентичністю. Зрозумів, що з Криму треба їхати після Іловайська."

2 лютого на YouТube-каналі Gazeta.ua стартувала програма інтерв'ю "БОЧКА. Розмова по-українськи" із розмови з філософом Володимиром Єрмоленком. 24 лютого письменник Станіслав Асєєв розповів про 31 місяць полону в "ДНР". Разом із гостями програми ми намагатимемося збагнути, що в часи змін відбувається на всіх рівнях від культури до геополітики, віднайти відповіді, як і куди рухатися Україні. Веде програму журналістка Ольга Богачевська.

Зараз ви читаєте новину «Анексія Криму ― це оголошення Росією війни всьому світу ― Павло Казарін про Путіна, РФ і Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі