середа, 30 вересня 2020 16:36

Андрій Веселий та "Здорова громада": Понад 6000 мешканців Дрогобиччини пройшли безкоштовну медичну діагностіку

  Андрій Веселий
Андрій Веселий

В той час як центральна влада намагається забезпечити повноцінне функціонування медичних закладів у всіх куточках країни, у місцевих громадах взяли ініціативу в свої руки. Аби розгрузити важку роботу медпрацівників, у Дрогобичі створили волонтерські мобільні бригади з безоплатного медичного огляду.

З липня по вересень, в рамках "Здорової громади" команда із професійних медиків здійснила більше 35 виїздів по селах Дрогобицького району та обстежила більше 6000 мешканців. Серед тестів найбільш затребуваними виявилися – рівень цукру в крові, сатурація та вимірювання тиску.

Ініціатор проєкту, голова "Благодійного фонду родини Веселого", Андрій Веселий розповідає – ідея виникла через те, що більшість медичних закладів наразі працюють в обмеженому та орієнтованому на боротьбу із коронавірусом режимі, тож не справляються із напливом пацієнтів з іншими скаргами. При цьому попит на здоров'я, навіть під час пандемії, не падає.

  У Дрогобичі створили волонтерські мобільні бригади з безоплатного медичного огляду
У Дрогобичі створили волонтерські мобільні бригади з безоплатного медичного огляду

"Карантинні заходи дуже виснажують, проте вони необхідні для збереження здоров'я громади в цілому і кожного її члена окремо. А здоров'я – це найголовніше в нашому житті, саме тому команда Фонду вирішила зайнятися цією справою. Ми бажаємо всім міцного здоров'я та нагадуємо не забувати дотримуватися заходів безпеки! Мийте руки, вдягайте захисні маски, тримайте соціальну дистанцію, бережіть себе, своїх рідних та близьких!", – зауважує Андрій Веселий.

Основними об'єктами для виїздів стали невеличкі села Дрогобицького району. Біля наметів тут утворювалися черги, що продемонструвало великий попит на медичне тестування.

  У Дрогобичі створили волонтерські мобільні бригади з безоплатного медичного огляду
У Дрогобичі створили волонтерські мобільні бригади з безоплатного медичного огляду

22 вересня Андрій Веселий розповів про старт 3 хвилі проєкту. Цього разу медичні бригади доповнені терапевтами та кардіологами, які разом із експрес-тестуванням роблять кардіограми місцевим жителям та проводять консультації у селах.

Андрій Веселий – підприємець та голова "Благодійного фонду родини Веселого". Бізнесмен бере активну участь в житті громади – проводить конкурси соціальних проєктів, фінансує ремонт місцевої інфраструктури, спонсорує масові культурні та спортивні заходи та допомагає місцевим школам.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Веселий та "Здорова громада": Понад 6000 мешканців Дрогобиччини пройшли безкоштовну медичну діагностіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі