вівторок, 31 липня 2007 08:43

Ан-12, що розбився в Підмосков"ї, намагався повернутися в "Домодєдово"

Вантажний літак Ан-12, що розбився 29 липня в Підмосков"ї, відразу після вильоту з "Домодєдово" намагався повернутися в аеропорт. До таких попередніх висновків прийшли експерти при розшифровці мовних самописців літака.

Ан-12 авіакомпанії "Атран" з бортовим номером 93912 вилетів з "Домодєдово" по маршруту Москва - Комсомольск-на-Амурі через Омськ і Братськ в 04:16 неділі. У 04:22 літак пропав з екранів радарів. Незабаром він впав між селом Семіврага і Домодідовським кладовищем за чотири кілометри від злітно-посадочної смуги і повністю згорів. При аварії загинули семеро чоловік, що знаходили на борту літака.

Обидва "чорні ящики" літака було знайдено, проте параметричний бортовий самописець постраждав настільки, що відновленню не підлягає. Без записів параметричного реєстратора зрозуміти картину ЧП буде дуже непросто.

Відомості, отримані при розшифровці мовного самописця, указують на те, що відразу після зльоту у Ан-12 виникли технічні проблеми, швидше за все, в двигунах. Екіпаж не зміг самостійно вирішити виниклу проблему. У результаті командир ухвалив рішення заходити на екстрену посадку і почав розворот. Цим пояснюється відхилення в два кілометри місця краху лайнера від курсу, яким він повинен був слідувати.

31 липня на місце краху Ан-12 повинні прибути з Києва фахівці КБ ім. Антонова, які повинні з"ясувати, в якому стані були механізми літака до аварії, повідомляє "Час новин".

Зараз ви читаєте новину «Ан-12, що розбився в Підмосков"ї, намагався повернутися в "Домодєдово"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі