пʼятниця, 22 червня 2007 12:00

Ампутували руку українському миротворцю постраждалому в ДТП у Косово

Військова поліція проводить розслідування кримінальної справи за фактом дорожньо-транспортної пригоди в Косово, у якій загинув 1 український миротворець і ще 3 із травмами різного ступеня тяжкості доставлені в американський госпіталь.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

За повідомленням, одному із травмованих було зроблено хірургічну операцію - ампутовано кисть правої руки.

За станом госпіталізованих миротворців постійно спостерігають військові лікарі.

"Попередньо встановлено, що українські миротворці не були в стані алкогольного сп"яніння", - повідомляє прес-служба.

Керівництво Міноборони й Генерального штабу Збройних сил України висловило співчуття рідним і близьким загиблого.

1 український миротворець загинув й 3 отримали травми різного ступеня тяжкості вночі 22 червня через ДТП у Косово (Сербія).

Повертаючись із патрулювання в базовий табір Nothing Hill багатонаціональної тактичної групи North сил КФОР, на одному з поворотів серпантинної дороги БРДМ-2 перевернувся й скотився в кювет.

Українські миротворці виконують свою місію в Косово з 1 вересня 1999 року в складі спільного україно-польського миротворчого батальйону "УкрПолБат" багатонаціональної бригади "Схід" сил КФОР.

Вони несуть службу на спостережних пунктах, здійснюють контроль за пересуванням населення, супроводжують дітей у школу, охороняють церкви й школи, конвоюють сербське населення через зону проживання албанців, запобігають незаконному перевезенню зброї, вибухівки й наркотиків.

Зараз у Косово перебувають близько 180 українських миротворців.

Зараз ви читаєте новину «Ампутували руку українському миротворцю постраждалому в ДТП у Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі