вівторок, 03 лютого 2009 13:02

АМКУ заборонив київським автобусам курсувати у якості маршруток

У столиці закрили 12 автобусних маршрутів, 8 тролейбусів і два експреси.

Зокрема, скасовані автобусні маршрути NN 13, 22, 36, 43 к, 51к, 71, 78, 94, 97к, 106, 111, 118, а також експреси NN58Е и 8тр. "Прикрили" тролейбусні маршрути NN 1к, 4, 7к, 9, 10, 24к, 27а, 34.

У диспетчерській "Київпастрансу" пояснили такі дії тим, що більшість цих маршрутів не користувалися популярністю, і ними пускали всього пару рейсів на день. "Тому вирішили непотрібні рейси прибрати, щоб заощадити", - пояснили в диспетчерській. Але на те, щоб пустити по місту сотні новеньких таксобусів, в яких проїзні не діють, а потрібно платити, як в маршрутці, у "Київпастрансу" грошей вистачило.

У той же час, АМКУ рекомендував КП "Київпастрансу" не використовувати автобуси під маршрутки.

Про це вчора в ході засідання АМКУ повідомив в.о. голови комітету Олександр Мельниченко.

"Такого просто не може бути. Тому я просив би, поки не втрутилося державне відомство в цю сферу і не притягнуло до відповідальності, якщо цей факт дійсно має місце, то на цей сигнал просив би вас вже сьогодні негайно реагувати", - сказав Мельниченко.

У відповідь на рекомендації з боку АМКУ заступник гендиректора КП "Київпастрансу" Сергій Литвинов заявив: "Розберемося". При цьому він пояснив, що нові маршрутки підприємство вирішило ввести у зв"язку з тим, що пасажиропотік істотно змінився останнім часом і звільнився пересувний склад підприємства. Так, щоб не допускати "товкучки" в автобусах громадського транспорту, якими користуються в основному пільговики, "Київпастранс" вирішив піти на експеримент.

За словами Литвинова, у нових маршрутках проїзд для всіх пасажирів платний і складає 1,5 грн. Маршрутки введені, щоб швидше доставляти пасажирів до найближчих станцій метро з віддалених масивів - Троєщини, Харківського масиву, Теремків.

За метеріалами Сегодня, Главред

Зараз ви читаєте новину «АМКУ заборонив київським автобусам курсувати у якості маршруток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі