вівторок, 24 квітня 2007 09:31

Американському віце-президентові загрожує імпічмент

Конгресмен США і кандидат в президенти від демократичної партії Денніс Кусиніч розповсюдив офіційну заяву про початок процедури імпічменту віце-президента США Дика Чейні. Згідно p законодавствjv, до Конгресу будуть внесені "статті імпічменту" - звинувачення в порушеннях закону, що є першим кроком lj відставrb Дsка Чейні.

Сам віце-президент поки не коментує заяву кандидата в президенти від демократів. Проте Денніса Кусиніча американські аналітики називають одним з найрадикальніших лібералів серед конгресменів-демократів в США. Депутат нижньої палати американського парламенту вже запропонував в конфіденційному порядку всім бажаючим членам Конгресу ознайомитися зs "статтями імпічменту", повідомляє Reuters.

Головна тема Денніса Кусиніча в президентській гонці – це вимога скорочення американського контингенту в Іраку. В той же час, Дік Чейні вважається одним з головних політиків, що підтримують американську інтервенцію до Іраку.

Американські аналітики вважають, що однією з причин початку процедури відставки Діка Чейні послужила його підтримка розміщення американських сил в Іраку.

Раніше Телеграф повідомляв, що Сенат США відмовився приймати резолюцію про виведення американських військ з Іраку. Резолюцію у верхній палаті Конгресу США підтримали 48 сенаторів. В той же час для ухвалення документа була потрібна підтримка не меншого 60 сенаторів. У Сенаті США ніхто з сенаторів-республіканців не підтримав резолюцію, згідно з якою виведення американських військ з Іраку повинно початися протягом найближчих чотирьох місяців.

Тим часом, 15 березня, напередодні розгляду резолюції в Сенаті США профільний комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США проголосував за виведення американських військ з Іраку (36 депутатів проголосували "за", 28 – "проти"), повідомляє Телеграф.by.
Зараз ви читаєте новину «Американському віце-президентові загрожує імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі