субота, 10 березня 2007 13:57

Американським ув"язненим запропонували свободу в обмін на нирку

Сенатський комітет в американському штаті Південна Кароліна створив програму донорства органів і тканин для ув"язнених і проводить консультації з юристами щодо можливості обміну нирки злочинця на скорочення його тюремного терміну. Про це пише у суботу газета The Times.

Згідно пропозиції сенаторів, добровільне пожертвування нирки для трансплантації зможе зменшити термін на півроку. Аналогічні послаблення можуть бути надані в обмін на кістковий мозок, легеню, фрагменти підшлункової залози, печінки або кишечника.

Подібні ідеї є наслідком хронічної недостачі органів в США. Так, більше 95 тисяч пацієнтів знаходяться в списку очікування органів, а майже сім тисяч вмирають за рік через те, що не одержали їх вчасно. Вартість нирки оцінюється в 16 тисяч доларів США, а печінки — в 37 тисяч доларів.

В рамках федерального законодавства донорство, яке переслідує корисливий інтерес, заборонене. Поки адвокати обговорюють можливість реалізації подібного проекту без порушення закону, у в"язницях вже планують проводити бесіди про цінність донорства, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американським ув"язненим запропонували свободу в обмін на нирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі