середа, 14 листопада 2007 11:48

Американським учителям заборонили носити зброю

Викладачка із Портленда штату Орегон Ширлі Кац, що мала дозвіл носити вогнепальну зброю, захотіла придбати напівавтоматичний пістолет Glock для захисту від свого колишнього чоловіка. Проте в адміністрації школи їй заборонили приносити зброю в навчальний заклад.

У зв"язку з цим Ширлі подала на школу позов до суду. Враховуючи останні події зі стріляниною в американських школах, багато прихильників носіння зброї заявили, що вчителям і навіть самим учням все-таки слід носити з собою зброю, аби запобігти трагедіям в майбутньому. У подібних ініціатив є і супротивники: який вигляд матиме школа, якщо при появі чергового "збожеволівшого школяра" з пістолетом, вчителі й учні дістануть приховані під одягом пістолети? Навіть спецслужби з великою обережністю використовують зброю в таких ситуаціях, а що буде, якщо у відповідь безладну стрілянину відкриють непрофесіонали?

Як стало відомо в п"ятницю 9 листопада, окружний суд штату підтвердив заборону керівництва школи і не дозволив жінці з"являтися в школі зі зброєю.

Нагадаємо, що в квітні цього року студент Віргінського технічного університету застрелив 32 людей в будівлі університету. А минулого тижня фінський школяр убив з пістолета декількох своїх однокласників і директора школи, повідомляє Newsland.

 

Зараз ви читаєте новину «Американським учителям заборонили носити зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі