четвер, 02 жовтня 2008 12:41

Американський військовий корабель стане рифом для пірнальників

Міністр туризму Кайманових островів припускає, що у відсіках "Киттіуейк" поселяться зграї риб, і корабель-риф користуватиметься успіхом серед туристів.

"Киттіуейк", рятувальне судно підводних човнів водотоннажністю 2290 тонн, в листопаді передадуть властям Кайманових островів - британській території в Карібському басейні, повідомляє "Лента.ру".

"Киттіуейк" не використовувався вже протягом декількох років і був пришвартований на базі у Форт-Юстіс у Вірджинії разом з іншими кораблями Оборонного резервного флоту, за який відповідає Управління торгового флоту США. Корабель передбачається затопити біля Кайманових островівв 2009 році. Перед цим з його борту доведеться прибрати токсичні матеріали, що є там.

Умови операції між Управлінням торгового флоту і острівною адміністрацією невідомі. У 1996 році Кайманові острови аналогічним чином затопили і перетворили на риф колишнього російського есмінця.

Зараз ви читаєте новину «Американський військовий корабель стане рифом для пірнальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі