вівторок, 25 грудня 2007 11:12

Американський священик закликає бойкотувати сучасне Різдво

 58-річний Арнольд Хемптон, священик Об"єднаної Церкви Господньої (United Church of God) з округу Колумбія, бойкотує свято Різдва з 1966 року. На його думку, в це свято мирського проникло більше, ніж у решту всіх церковних свят, а комерціалізація Різдва не відповідає духу Священного Писання.

Прихильники United Church of God в буквальному розумінні відмовляються робити покупки під час Різдва, не визнають ні ялинки, ні гірлянди, ні свічки, ні різдвяну вечерю, ні подарунки. Як і Свідки Єгови, вони стверджують, що нинішнє Різдво – свято, що успадкувало більше звичаїв від давньоримських Сатурналій, чим від біблейського Різдва Христова, пише американська газета Washington Post.

Спроби звести нанівець святкування Різдва вже робили пуритани, що бачили в цьому святі лише привід для пияцтва і бійок. Їх аргументи були такими ж: "У Біблії цього свята немає!" До XIX століття в Америці Різдво не святкувалося офіційно: не закривалися контори і лавки, не відмінялися засідання Конгресу.

Різдво у його сучасному вигляді зобов"язане своєю популярністю Чарльзу Діккенсу і його п"яти Різдвяним Повістям, написаним з 1843 по 1847 рр. Саме з другої половини XIX в. Різдво стало поширеним і в першу чергу сімейним, а не релігійним святом, вважає Washington Post. NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Американський священик закликає бойкотувати сучасне Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі