вівторок, 07 серпня 2007 15:38

Американський солдат опублікував фальшиві щоденники з Іраку

За останні півроку людина, що ховається під ім"ям Скот Томас, опублікувала в The New Republic три статті, які викликали бурхливу реакцію серед суспільно-політичних діячів США. Зокрема, в статті Shock Troops, що вийшла в світ 23 липня, він описує, як у солдатів, що несуть службу в Іраку, виявляється невластива їм в звичайному житті жорстокість.

Незабаром після цього, 26 липня, на сайті The New Republic з"явилося офіційне звернення автора до читачів. У цьому зверненні він заявив, що публікація його щоденників викликала масштабну плутанину, проте він готовий підписатися під кожним своїм словом. На знак підтвердження своїх слів він розкрив своє справжнє ім"я - Скот Бішем - і повідомив місце служби.

Проте військові заявили, що в результаті проведеного ними розслідування було встановлено, що всі опубліковані статті є вигадкою. При цьому автор публікацій сам добровільно підписав визнання, що його статті не мають ніякого відношення до реальності.

В даний час журнал The New Republic намагається провести незалежне розслідування інциденту, проте автор публікацій більше не виходив на зв"язок. Армійське командування ухвалило відібрати у нього мобільний телефон і комп"ютер, і йому було заборонено розмовляти навіть з родичами, пише The Weekly Standart.

Зараз ви читаєте новину «Американський солдат опублікував фальшиві щоденники з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі