вівторок, 16 жовтня 2007 12:59

Американський сенатор закликав замінити Росію у G8 на Індію і Бразилію

 Американський сенатор Джон Маккейн, що є одним з кандидатів у президенти США від Республіканської партії, закликав виключити Росію з "Великої вісімки" за відмову від політичної свободи, а замість неї запросити у елітний клуб ринкових демократій Індію і Бразилію. Сенатор обіцяє втілити цей план у життя у разі його приходу у Білий дім.

Свої політичні погляди Маккейн виклав в передвиборній статті у журналі Foreign Affairs. На його думку, в Росії скорочуються політичні свободи, а "у керівництві домінує кліка колишніх офіцерів розвідки". Крім того, консервативний політик звинуватив Росію в спробах залякати "своїх демократичних сусідів, таких як Грузія" і у маніпулюванні залежністю Європи від російського газу.

Маккейн також висловився проти швидкого виведення військ з Іраку, за що виступають демократичні кандидати в президенти. Він також запропонував заснувати новий орган розвідки для боротьби з тероризмом.

На думку сенатора, за зразок варто узяти Управління стратегічних служб, яке здійснювало збір і аналіз розвідданих у роки Другої світової війни. Маккейн вважає, що співробітники нового органу розвідки мають засилатися у ворожі держави і організації без дипломатичного прикриття, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Американський сенатор закликав замінити Росію у G8 на Індію і Бразилію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі