четвер, 11 жовтня 2007 08:14

Американський підліток відкрив стрілянину в школі і наклав на себе руки

Відсторонений від занять за бійку 14-річний підліток Аса Кун влаштував напередодні стрілянину в школі Success Tech Academy в американському місті Клівленд штату Огайо, повідомляє Associated Press.

Озброєний двома револьверами, Кун прийшов в школу і почав стріляти, цілячись, мабуть, у викладачів. Йому вдалося зробити 8 пострілів і поранити при цьому четверо чоловік - двох вчителів і двох учнів.

Потім він наклав на себе руки. Ще одна учениця отримала травму при падінні, коли вибігала з будівлі школи після оголошення тривоги. Здоров"я потерпілих не викликає побоювань.

Раніше Кун потрапляв у поле зору правоохоронних органів, і, за свідченням однокласників, незадовго до інциденту погрожував учням і викладачам.

Цей випадок вже другий зі стріляниною в громадських установах США на цьому тижні. Нагадаємо, що 8 жовтня в місті Крендон, штат Вісконсін 20-річний заступник шерифа Тайлер Пітерсон розстріляв семеро підлітків, які зібралися на вечірку в одному з приватних будинків. Пізніше він був застрелений снайпером.

Всі убиті підлітки вчилися або були випускниками однієї школи. Вчився з ними і Пітерсон, який закінчив учбовий заклад кілька років тому.

Найкривавішим випадком з стріляниною в громадських місцях за всю історію США стала трагедія "Вірджинії". 16 квітня 2007г. що 23-річний студент Технічного університету штату Вірджинія Чо Сен Хі, озброєний двома пістолетами, увірвалося в гуртожиток університету і відкрив вогонь по студентах. Через декілька годин озброєний студент перейшов в учбовий корпус, де продовжив бійню.

Чо Сен Хі вбив 32 людини і поранив близько 30 студентів і викладачів. Сам злочинець наклав на себе руки.

До подій 16 квітня 2007г. найгучнішим аналогічним випадком була стрілянина, яку влаштував в 1966г. Чарльз Уїтман. Знаходячись на території університету штату Техас, він відкрив вогонь по беззбройних людях, убивши 16 чоловік і поранивши 31. ТОРnews.

Зараз ви читаєте новину «Американський підліток відкрив стрілянину в школі і наклав на себе руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі