четвер, 26 квітня 2007 09:45

Американський конгрес проголосував за виведення військ з Іраку

Нижня палата Конгресу США в середу прийняла законопроект про виведення американських військ з Іраку, повідомляє AP.

На підтримку документа проголосували 218 членів Палати представників, проти було подано 208 голосів. Очікується, що законопроект, прийнятий нижньою палатою, де більшість місць займають представники Демократичної партії, буде направлений на підпис президентові США Джорджу Буш на початку травня 2007 року.

В четвер, як очікується, законопроект буде схвалений і верхньою палатою Конгресу США - Сенатом, більшість місць в якому також належать демократам. Обидві палати Конгресу вже досягли попередньої угоди по цьому документу.

Положення про виведення американських військ включене в бюджетний законопроект про додаткові витрати на війну в Іраку і Афганістан у розмірі 124,2 мільярдів доларів. Бюджетні асигнування, говориться в документі, будуть виділені лише за умови, що виведення військ з Іраку почнеться не пізніше за 1 жовтня 2007 року і буде повністю завершене до 1 квітня 2008 року.

Буш неодноразово безпосередньо давав зрозуміти, що накладе вето на будь-яку законодавчу ініціативу Конгресу, що передбачає чіткі терміни виведення американського військового контингенту з Іраку. Президент США, що представляє Республіканську партію, і члени його адміністрації наполягають, що американські війська повинні залишатися в Іраку до тих пір, поки ситуація в цій країні не нормалізується, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Американський конгрес проголосував за виведення військ з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі