четвер, 10 червня 2021 23:44

Американський генерал пояснив, як посунути Росію в Чорноморському регіоні

Американський генерал пояснив, як посунути Росію в Чорноморському регіоні
Росія почала стягувати війська на кордоні з Україною та на її окуповані території. Фото: Reuters

Росія зберігає суттєву військову присутність навколо України, попри заяви її військового керівництва.

"Можна очікувати, що це буде дуже довге, погане та гаряче літо для України в регіоні Чорного моря. Майже нічого звідти не відведено. Міністр Шойгу розповів казки, що це були лише навчання, і війська повернулися в казарми...Вони все ще там", - сказав американський генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес під час інтернет-конференції "Темні хвилі: гра сил у регіоні Чорного моря", повідомляє Укрінформ.

За словами Годжеса, росіяни зупиняються лише там, де їх зупиняють.

"Те, що ми бачимо зараз – це лише продовження тиску з боку Росії. Тож виникає питання – як ми можемо отримати ініціативу в Чорноморському регіоні? Безумовно, певні люди будуть дуже обережними, щоб будь-які дії не виглядали "провокативними". Але, якщо реально подивитися на Росію – їм не потрібна провокація. Найбільша провокація для них – це відсутність нашої реакції. Якщо вони бачать, що ми нічого не робимо у відповідь на їхні дії – це дозволяє їм йти далі", - зауважив Годжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія нарощує військові з'єднання на кордонах

На його думку, для того, щоб перехопити ініціативу в Чорноморському регіоні, Заходу варто збільшити власну присутність та кількість спільних багатонаціональних навчань, на кшталт цьогорічного "Сі Бриз", яке розпочнеться за два тижні та буде найбільш масштабним за кількістю учасників за всі останні роки.

Такі навчання мають проводитися паралельно з іншими навчаннями із відпрацювання багатонаціональних спроможностей, і, ймовірно, не лише в Україні, щоб саме Росія була вимушена реагувати на дії Заходу, а не навпаки, як відбувається зараз.

У квітні поточного року Росія почала стягувати війська на кордоні з Україною та на її окуповані території, що викликало велике занепокоєння міжнародної спільноти. Згодом міністр оборони РФ Шойгу оголосив про відведення російських військ від кордонів України під приводом "успішного завершення навчань". Водночас Росія залишає власну військову присутність та технічні засоби навколо кордонів України та на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

За інформацією офіційних органів України та за результатами спостереження незалежних розслідувачів, кількість російських військ, які на той час Росія зосередила біля східних кордонів України та в окупованому Криму, перевищувала 110 тисяч особового складу.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал пояснив, як посунути Росію в Чорноморському регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі