субота, 23 серпня 2008 12:48

Американський есмінець попрямував у бік Грузії

Есмінець ВМС США "Макфол" (McFaul), що прямує до Грузії з вантажем гуманітарної допомоги, в п"ятницю пройшов через Босфорську протоку і вийшов в Чорне море, повідомляє AFP. Очікується, що до порту Поті "Макфол" підійде в найближчий день.

Ще два американські кораблі - сторожовий катер "Даллас" і командний корабель 6-го флоту США "Маунт Уїтні" - в п"ятницю знаходилися в одному з італійських портів, де на них має бути завантажена гуманітарна допомога. Ці кораблі також планують відправити у бік Грузії до кінця серпня.

Під час проходження есмінця "Макфол" через Босфорську протоку, повідомляє AFP, уздовж його шляху жителі Стамбулу вивісили транспаранти "Yankee go home!" і "Ми не віддамо цю країну американцям!". Акція протесту, за даними агентства, була влаштована Комуністичною партією Туреччини.

Представники військово-морського флоту Росії в п"ятницю увечері заявили, що ретельно відстежують пересування кораблів НАТО в Чорному морі, повідомляє "Інтерфакс". "Військово-морському флоту РФ відомо про входження кораблів НАТО в Чорне море", - заявив помічник головкому ВМФ РФ Ігор Дигало.

Він також підкреслив, що кораблі Чорноморського флоту продовжують виконувати завдання із забезпеченню безпеки судноплавства біля берегів Абхазії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американський есмінець попрямував у бік Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі