вівторок, 12 лютого 2008 10:38

Американські винищувачі перехопили два російські бомбардувальники

У західній частині Тихого океану стався інцидент за участю двох російських бомбардувальників і американського авіаносця Nimitz. Один із російський бомбардувальників пролетів на висоті 600 метрів над авіаносцем, не виходячи на радіо-контакт. Американські винищувачі перехопили російські літаки і супроводжували їх на безпечну відстань.

За даними агентства AP, яке посилається на неназваного представника міністерства оборони США, в суботу вночі з російської бази стратегічної авіації "Українка" на Далекому Сході злетіли чотири літаки Ту-95.

Коли Ту-95 наблизилися до авіаносця на 800 кілометрів, в повітря було піднято чотири американські винищувачі F-18. На відстані приблизно 80 кілометрів вони перехопили російські бомбардувальники.

Незважаючи на це один з Ту-95 двічі пройшов над авіаносцем на досить низькій висоті, повідомляє агентство AP. Другий російський літак у цей час пролетів поблизу.

"З американського авіаносця були підняті винищувачі для перехоплення і супроводу російських літаків, що знаходилися поблизу авіаносця", - сказав представник міністерства оборони США, передає ВВС.

Російська сторона поки не коментує інцидент, проте американські експерти вважають, що таким чином Росія демонструє свою незадоволеність тиском Заходу на неї, що посилився останнім часом. Практика прольотів бомбардувальників над американськими авіаносцями була дуже поширена за часів "холодної війни". РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Американські винищувачі перехопили два російські бомбардувальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі